Thursday, October 22, 2009

KUNCI KEBAHAGIAN TERLETAK PADA SUJUD
KEBAHAGIAN TIDAK TERLETAK PADA TIMBUNAN HARTA,
TETAPI ORANG YANG BERTAKWA DIALAH ORANG YANG BAHAGIA
.

LEMBARAN KEBAHAGIAN PERTAMA TERTULIS DI DALAM BUKU HARIANMU UNTUK HARI INI DAN CATATAN PERTAMA YANG TERTULIS DI DALAM JADUAL LAWATANMU ADALAH MELAKSANAKAN SOLAT SUBUH.

MULAILAH HARI MU DENGAN MELAKSANAKAN SOLAT SUBUH DAN AWALI SIANGMU DENGAN MENDIRIKAN SOLAT SUBUH, NISCAYA ENGKAU BERADA DI DALAM JAMINAN, LINDUNGAN, PENJAGAAN, PEMELIHARAAN DAN KEAMANAN DARI ALLAH SWT. DIA AKAN MENJAGAMU DARI SEGALA HAL YANG TIDAK DISUKAI, MENUNJUKMU JALAN KEBAIKAN, MENGARAHKANMU KEPADA KEMULIAAN, MENCEGAHMU DARI SESUATU YANG HINA.

ALLAH SWT TIDAK AKAN MEMBERKATI HARI YANG TIDAK DIMULAI DENGAN SOLAT SUBUH. SEMOGA ALLAH SWT MEMULIAKAN HARI SIANG YANG DIKERJAKANNYA SOLAT SUBUH. ITULAH TANDA AWAL BAGI DITERIMANYA AMALAN SESEORANG, SEBAGAI PERTANDA BAGI CATATAN KEMENANNGAN, POSTER KEBERUNTUNGAN, KEPERKASAAN, KEKUASAAN DAN KEJAYAAN.

SELAMAT BAGI SETIAP ORANG YANG MENGERJAKAN SOLAT SUBUH. BERUNTUNGLAH ORANG YANG MELAKSANAKAN SOLAT SUBUH, KESEJUKAN BAGI ORANG YANG SELALU MENJAGA SOLAT SUBUH DAN SENGSARA DAN KEKECEWAAN
BAGI ORANG MEREMEHKAN SOLAT SUBUH.

Mutiara Kata: Berdebat yang tidak bermanafaat, diskusi rendahan akan menghilangkan kebersihan jiwa dan cahayanya.

****

No comments:

Post a Comment